корзина

Як визначити розмір одягу за зростом і вагою

Основні помилки при підборі одягу по параметрам

Покупка одягу в інтернет-магазині — безпечне і зручне рішення. Не потрібно витрачати час на дорогу до магазину, в якому може і не виявитися потрібної вам речі. Але для того, щоб вибрати відповідну річ, варто навчитися визначати її розмір без примірки.

Вибираючи одяг, багато хто віддає перевагу речам, які впритул сідають по параметру обхвату стегон. Бажано залишати деякий запас тканини в цьому місці, так як лінія стегон найбільше схильна до повноти і збільшення обсягу. Аналогічну рекомендацію можна дати також і щодо обсягу талії, запас 2-3 см не буде помітний на речі будь-якого стилю.

Якщо при виборі одягу орієнтуватися на розмірну сітку, в якій виробник вказує довжину рукава, то варто заміряти її по тильній частині зігнутою в лікті руки від верхньої точки до зап'ястя. Це допоможе уникнути неприємностей, коли річ виявиться непридатною для носіння через коротких рукавів.

Якщо визначити оптимальний розмір одягу не вийшло, і речі прийшли занадто маленькі, багато дівчат вирішують залишити їх для того, щоб була мотивація схуднути. Не треба цього робити. У такій ситуації ризик того, що ця річ так і не буде надіта або перекочує в чужій шафа у вигляді подарунка набагато вище, ніж вірогідність того, що ви відразу ж візьметеся за свою форму.

Також слід зазначити, що стандартні розміри не завжди ідеальні для конкретної жіночої фігури, тому орієнтуватися потрібно на інтервали мірок.

Як дізнатися свій розмір?


Отже, які операції потрібно крок за кроком зробити для того, щоб визначитися з розміром.

Стандартні розмірні сітки включають обсяги трьох параметрів:

  • обхвату грудей;
  • обхвату талії;
  • обхвату стегон.
Обхват грудей вимірюється по найбільш виступаючої частини бюста. Слідкуйте, щоб стрічка сантиметра при цьому не опускалася в області спини. Обхват талії вимірюється по її природної лінії. Якщо ви є володаркою пишних форм і природна лінія погано помітна, знімайте мірки з найбільш вузької частини. Для зняття обхвату стегон необхідно зняти мірку з найбільш виступаючої частини сідниць.

Розмірні сітки виробників включають такі параметри, як зростання, довжина лінії плеча або довжина рукава. Необхідно виконати всі відповідні заміри, щоб бути остаточно впевненою в своєму виборі.

У вимірах вам може стати в нагоді таблиця відповідності міжнародної (універсальної) розмірної сітки і ваших параметрів по зростанню і по вазі:

Ріст 150-158158-168168-178178-188188-198
Вага, 41-50 кгXSS
50-62XSSM
62-73S-MMM-L
73-88M-LLL-XL
88-104LL-XLXL-XXL
104-120XL-XXLXXL-XXXl
Варто пам'ятати, що дані показники підходять тільки для жіночого одягу. Це узагальнені і усереднені показники. Якщо залишаються сумніви щодо співвідношення вашого персонального розміру і речі конкретного виробника, то краще буде проконсультуватися з представниками компанії. Ви можете купити якісний одяг від виробника - компанії Lipar. Також у нас на сайті ви можете замовити необхідну продукцію в режимі онлайн.