корзина

Як і з чим правильно носити жіночий кардиган?

Різновиди кардигану

З тих пір як жіночий кардиган став головним хітом безлічі колекцій знаменитих кутюр'є, возрасло і число його різновидів. З'являються абсолютно нові і невластиві даному типу одягу силуети, в яких використовуються сучасні матеріали, текстури і колірні рішення.

За типом матеріалу кардигани ділять на: літні, демісезонні і зимові моделі:

Літні, як правило, виготовляються з легких трикотажних тканин або шовку. Їх завдання полягає в ефективному додатку образу, а не в захисті від холоду. Найбільшою популярністю користуються бежеві і коричневі відтінки, а також вироби модних яскравих кольорів.

Демісезонний одяг тепліше і призначен для носіння в осінній і весняний періоди. Її виготовляють з утепленого трикотажу, кашеміру і мохеру. Для даного сезону характерні пастельні відтінки і ніжні силуети, що дарують відчуття комфорту.

Зимові моделі виконані в основному з вовни, і зберігають тепло навіть в найхолодніші вечора. Найчастіше використовуються в'язані моделі з геометричним візерунком або однотонні варіанти теплих кольорів.

Правильно підібраний матеріал здатний подарувати вам комфорт і приємні відчуття. Також ви можете поєднувати різні за фактурою матеріали наряду, створюючи унікальний і незабутній образ. Наприклад, будуть добре поєднуватися легкий трикотаж і мереживна сукня.


Модельний ряд даного елемента гардероба різноманітний і може мати безліч деталей. Це можуть бути: кишені, декоративні банти, гудзики, застібки або пояса. Більшість видів таких деталей грунтуються на декількох основних типах кардиганів:

  • Мініатюрні моделі, в яких низ закінчується трохи вище лінії талії, можуть легко замінити піджак. Також дані вироби відмінно поєднуються з одягом на основі завищеною талії: спідницями, брюками або корсетним поясом.
  • Укорочені до лінії стегон наряди підкреслять стрункість фігури. Їх можна носити з чим завгодно: від прямих брюк і джинсів до ніжних суконь.
  • Класичний тип до середини стегна, або його подовжений варіант, створюють привабливий силует за рахунок контрасту в довжині. Рекомендується носити з джинсами, брюками або шортами. Особливо ефектно виглядають асиметричні моделі без застібок. Щоб додатково підкреслити талію, варто звернути увагу на кардигани з поясом.

З чим носити кардиган?

Унікальність кардигану полягає в тому, що заборон поєднання з іншими речами практично не існує. При правильному вибору моделі ви можете носити брюки і джинси будь-якого крою, спідниці різних фасонів, сукні і навіть шорти. Головне грамотно поєднувати стилі і матеріали, щоб вийшов гармонійний образ.

Останнім часом дизайнери ввели в моду еклектичний стиль, що поєднує в собі різнопланові елементи. Якщо ви відчуваєте в собі творчу жилку, ви можете спробувати самостійно підібрати вбрання та аксесуари до вашого кардигану. Але якщо подібний елемент гардеробу для вас в новинку, і ви не прагнете експериментувати, тоді варто дотримуватися корисних порад:

  • Короткі моделі можна носити замість ділового піджака з блузою, спідницею або сукнею класичного крою.
  • Для виробів середньої довжини підійдуть блузи та майки, а також завужені брюки і шорти. Для в'язаних моделей можна використовувати сукні, відмінні за матеріалом, з високими чобітьми або трикотажні кофти з джинсами.
  • Під довгий кардиган відмінно підійдуть довгі або дуже короткі наряди. Це можуть бути сукні до підлоги або майка з шортами. Особливо стильно з шортами виглядають речі асиметричного крою.

Також бажано дотримуватися поєднання кольорів. Нейтральні відтінки і візерунки найкраще оттенят яскраві і барвисті костюми. Для створення образу в класичному стилі використовуйте бежевий або світлий кардиган в поєднанні з одягом таких же світлих тонів. Коричневий колір підійде для створення образу в стилі casual, його можна носити з невеликим чорним платтям або джинсами. Також актуальним буде класичне поєднання чорних і білих квітів.


Як правильно підібрати кардиган під фігуру?

Володарі стрункого типу фігури можуть виглядати стильно навіть у мішкуватою одязі. Але якщо у вас нестандартні форми, то це варто враховувати в підборі виробів гардероба. Якщо правильно вибрати фасон і крій, кардиган здатний підкреслити достоїнства вашої фігури і легко приховати недоліки:

  • Щоб підкреслити лінію талії, вибирайте наряд з поясом або застібками. Досить застебнути гудзики тільки на талії, це створить силует пісочного годинника і прекрасно підкреслить форми.
  • Щоб візуально звузити плечі, варто вибрати наряд світліше основного одягу та застібати його тільки на верхні гудзики. Таким чином він збалансує силует і зробить образ більш жіночним.
  • Щоб прибрати акцент з широких стегон, вибирайте довгий кардиган з поясом, а також масивні аксесуари у вигляді брошок або кольє.
  • Для повної фігури відмінним рішенням стане V-подібний виріз, він акцентує увагу на грудях і відверне від інших зон. Кардиган повинен носитися вільно, тому краще всього вибирати модель без застібок.

Знаючи такі секрети, ви без проблем підберете собі ідеальний кардиган на нашому сайті lipar.ua. Широкий вибір моделей не залишить вас байдужими, а помірні ціни допоможуть вкластися в будь-який бюджет.